lördag 30 april 2016

Flodhäst i virkade afrikanska blommor

Nu har jag gjort min andra flodhäst av virkade afrikanska blommor. 44 virkade rutor har jag virkat. Jag har gjort rutorna lite då och då så det ha tagit tid. Jag började att virka ihop rutorna förra helgen och nu blev jag klar idag.
Förra gången så sydde jag ihop rutorna och det gick snabbare.Jag har virkat i bomullsgarnet Järbo 8/4  från Järbo garn och med virknål 2,5. Det är svårt att räkna ut hur lång tid det tar att göra flodhästen men mellan 30-40 timmar i alla fall.

Jag har använt 4 färger, grått, vitt, korall samt svart till ögonen. 


Jag fyller flodhästen med garnrester och vanlig kuddstoppning och jag lägger garnresterna i ett vitt tyg så att inte färgerna ska lysa igenom. Jag köper billiga kuddar på IKEA och använder den stoppningen.

Flodhästen är ca 45 cm lång och ca 18 cm hög :-).Flodhästen är så himla söt :-) och den  här sötnosen ska flytta till Öland :-).Jag tycker att dom här djuren i afrikanska blommor är en sån snygg inredningsdetalj :-).
Så här såg min första flodhäst hur och ni ser mer bilder i länken . Den flodhästen har flyttat till Stockholm.


Nästa djur jag ska göra i afrikanska blommor är en häst :-).


1 kommentar:

  1. Hej! jag har en fundering! håller på och har precis lärt mig virka och har gjort alla olika sorters blommor som behövs. Hur fäster man ihop dem till en flodhäst? ��

    SvaraRadera