torsdag 18 maj 2017

En stickad "Pussyhat"

Jag fick en beställning på att göra en "Pussyhat" :-). Historien om hur en rosa kattmössa blev en symbol för kvinnors rättigheter hittar ni här.  Jag letade lite på nätet för att hitta ett mönster och jag fastnade för ett mönster där mössan stickas i garnet Drops Merino extra fine. Det mönstret hittar ni här :-). 
Det gick åt  2 nystan Drops Merino xtra fine. Istället för att sticka mössan med 2 vanliga stickor så använde jag en rundsticka och la upp 100 maskor på rundsticka nummer 3,5. Började med resårstickning 1 rät, 1 avig. Jag tror faktiskt att det står lite fel i mönstret. Där står det att man ska sticka resår i 8 varv fast när man tittar på bilden så ser resåren ut att vara längre. 

I alla fall så stickade jag resåren i ca 8 cm. Sen stickade bytte jag till rundsticka nummer 4 (jag hade inte rundsticka 4,5 hemma :-) ) och jag stickade vanlig slätstickning tills mössan var ca 20 cm. 

Därefter vände jag arbetet ut och in så att jag hade avig sidan utåt. Jag delade upp arbetet i 2 delar. Här kan man byta till vanliga stickor. Du behöver 3 st stickor.  Ha 50 maskor på varje sticka. Nu ska man maska av och samtidigt sticka ihop mössan. På Drops hemsida finns en bra video som visar hur man gör den avmaskningen. Länken hittar ni här. 

Så här blev mössan :-). 
1 kommentar:

  1. DEt här var den bästa och enklaste beskrivningen. Jag ska testa.

    SvaraRadera