onsdag 4 januari 2017

Inspiration med nya garner och böcker

Jag älskar verkligen att skapa och förverkliga nya ideer :-). Här ser ni min senaste design av raggsockor i garnet Isoveli från Novita. Jag har gjort 2 par raggsockor i 2 olika basfärger. Skaften är lite längre och jag har stickat med stickor nummer 5. Dessa raggsockor heter Vinter och jag har gjort ett mönster för dam storlek ca 38. Mönstret kommer ni snart att kunna köpa här på bloggen. Så håll lite utkik framöver :-).När jag skapar och gör mina ny modeller så hämtar jag inspiration i olika böcker. Jag fick 2 nya böcker i julklapp. Dom ligger på mitt nattduksbord så jag kikar lite i dom varje kväll.Boken nedan hade jag sen innan :-). Jag tycker om att läsa om gamla mönster och tekniker. Det finns så mycket fint som gjordes förr. När jag gör mönster så kan jag ta lite olika detaljer från olika gamla mönster och skapa ett nytt mönster av det :-).
Här i min bokhylla finns en del böcker :-).


Efter som jag stickar mycket i garner från Novita och framförallt i garnet 7 bröder så samlar jag på mej massa olika färger i det garnet. Brukar köpa nått nytt nystan lite då och då. Jag brukar också få en del garn i present :-).
Idag fick jag hem ett garnpaket :-) och där låg det ett rosa nystan av 7 bröder :-).


Dom här garnerna har jag innan av 7 bröder.
Jag har också 2 projekt där jag använder garnet 7 bröder. Ett gammalt UFO :-), Anelmas blomstersocka. Mönster finns i Novitas tidning våren 2016. Har en halv knästrumpa kvar att göra. Där kommer det att bli garn över av de färgerna jag använder till knästrumporna.


Sen har jag mitt nya projekt som ska bli en mössa i egen design. Även här kommer det bli lite garn över.
Häromdagen så visade jag min giraff som jag virkat i garnet Soft Cotton. Nu har jag köpt lite mer garn för att kunna göra fler giraffer i olika färgsättningar. Dessa garner låg också i mitt garnpaket idag :-). Det ljuslila garnet hade jag innan.

Tänkte göra 4 olika giraffer i olika färgställningar:2 blå nyanser, lima+brun, gul+orange som jag gjort tidigare samt 2 lila nyanser. Det vita och beiga garnerna är till horn,öron samt till hovarna.

Har ni missat blogginlägget med giraffen så hittar ni det här.

Resten av kvällen ska jag virka på två olika projekt :-). 


Lite delar till giraffer


samt på min babyfilt i tekniken corner-2-corner.Ha en fortsatt bra kväll så hörs vi snart igen :-).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar