måndag 5 december 2016

Nu är julmarknaden på Tidö slott över :-)

Det har varit en lång helg med 3 dagar julmarknad på Tidö slott och som tur är är jag ledig från jobbet idag :-).Det är Svenska Slottsmässor som anordnade den här julmarknaden och de anordnar ca 15 st på olika ställen runt om i landet under höst och vinter. Jag fick en nybörjarplats och skickade in bilder på mina saker innan jag blev antagen.

Jag åkte till Tidö slott i torsdags och packade upp mina saker. Hantverkarna stod i 2 olika hus och jag och 6 st hantverkare stod i ett mindre hus. Julmarknaden öppnade i fredags kl 11 och stängde kl 19. Det var en del busslaster som kom med folk men dålig försäljning. De sista timmarna var det knappt nått folk alls. I lördags var det öppet mellan kl 10-18 och det var mycket folk och bra försäljning. Jag sålde ugglor, mössor, raggsockor. Sista timmen var det ganska lugnt. I söndags var det öppet kl 10-17 och mycket mindre besökare och dålig försäljning och knappt nått folk alls de sista timmarna.

I huset där vi stod så var det cementgolv, dammigt och kallt. De hade anordnat med en varmfläkt så det blev skapligt varmt i alla fall. 

Det roliga med att stå på marknad är att träffa andra hantverkare och byta erfarenheter.

Om jag ska summera mina marknadsdagar så är jag nöjd för att vara första gången som jag stod på en julmarknad. Nu vet jag lite vad som kunderna efterfrågar.

När jag tog bilden så såg jag att den röda duken låg snett så det ändrade jag innan kunderna kom :-).
Här är några av mina raggsockor som jag gjorde inför marknaden. Jag testade att göra spiralsockor till barn så det blev 2 par.
Här har jag gjort ett par raggsockor i garnet Novita och med lite restgarner. Jag hade bland annat restgarn av flerfärgat garn och av det gjorde jag ränderna på foten. Storleken är ca 2 år.

Dom här raggsockorna är gjorda i garnet Raggi. Det gick inte att få sockorna olika för ränderna kom så olika i garnnystanet :-).


Den lediga dagen kommer jag ägna åt städning av huset, ganska trist men ett måste :-). Därefter blir det att "chilla" lite som ungdomarna säger med en kaffe och stickning.

Ni har väl sett de fina vantarna:

Höstvantarna Ljung i två olika färger och stickade i garnet Nalle

samt vantarna Rosalin stickade i garnet 7 bröder.Mönster till dessa vantar kostar 30 kr/st och ni hittar dom under "Mönster som kan köpas" längst upp på bloggen. Vissa av mina mönster säljer jag och jag har även en massa mönster som är gratis. Dessa hittar ni också längst upp på bloggen.


Ha en bra dag :-).1 kommentar:

  1. Kanonfina saker! Skönt att lördagen blev så bra. Och att du var så klok att du tog ledigt idag även om du ska städa...
    /Carol

    SvaraRadera