torsdag 17 november 2016

Garnet Isoveli från Novita

Nu ska jag testa ett nytt garn från Novita. Ni förstår den där känslan att det riktigt "kliar" i fingrarna för att man vill börja direkt och att huvudet har fullt med modeller som man vill göra :-).Garnet Isoveli  är tjockare än 7 bröder och kallas för "Storebror". Garnet går att använda till olika plagg. Varje nystan är på 100 gram och 130 meter och det finns i många olika färger. Garnet innehåller 75 % ull samt 25 % polyamid och det är maskintvättbart. Stickor som rekommenderas är stickor 5 och 6.


Det finns en nätbutik som heter Tiinas Garn och där hittar ni ett jättestort sortiment av Novitas garner. Länken dit har ni här.


Novita har också en massa bra mönstertidningar. Här är det senast numret 4/2016. En massa fina modeller hittar ni i den tidningen :-). Tidningen hittar ni också hos Tiinas garn. Här är länken.
Jag har två par vantar klara i Novitas garner :-).. Det ena paret är stickat i garnet Nalle och det andra i 7 Bröder :-). Vantarna i Garnet Nalle är stickade efter mitt mönster - Höstvantar Ljung och jag har gjort dom i andra färger. Vantarna i garnet bröder är en liten ny design. Inlägg kommer framöver. Måste ta lite fina kort först när det är ljust ute :-).


Här är en bild på Höstvantarna Ljung.Hur ni köper det mönstret hittar ni här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar