söndag 23 oktober 2016

Stickade, mönstrade vantar i garnet Nalle från Novita - Egen design

Riktig höst ute och förkylningstider. Jag har varit sjuk och hemma i en vecka nu med en riktig höstförkylning. Vilat i soffan och kollat på TV samt stickat lite.
Mörkret på kvällarna gör att det går åt en hel del värmeljus nu. Det är lite mysigt i alla fall, att krypa upp i soffan, tända några ljus och ta fram sin stickning eller virkning.
Jag stickar väldigt mycket i garnet 7 bröder från Novita och jag gör både raggsockor och vantar i det garnet. Nu har jag även börjat sticka i det lite tunnare garnet Nalle. Det är i samma kvalitet som 7 bröder med 75 % ull samt 25 % polyamid. Det som är så bra med garnerna är att man kan tvätta det i maskin på 40 grader.
Nu så här till hösten så ville jag göra ett par riktigt höstiga vantar. Jag hittade ett så fint flerfärgat garn i Nalle.Jag gjorde först själva mönster. När jag gör mina mönster så blir det mest som små anteckningar som jag spar. Till de här vantarna ska jag göra ett riktigt mönster. Om du skulle vara intresserad av att vara provstickare till detta mönster så kan du maila till lisendesign@gmail.com samt bifoga några bilder på vantar som du stickat.

Till vantarna använde jag grå färg som bas och tog sen mitt flerfärgade garn. Det blir så bra effekt med de flerfärgade garnerna :-).                                                      Ovansidan                                                Insidan


Så nöjd med mina nya designade vantar :-).

5 kommentarer:

 1. Jättefina vantar med lite vårvinterkänsla. Hå-hå om vi ändå vore där.
  Jag stickar också jättemycket i Novitas Nalle och Sju Bröder. Bra att sticka med och _tvättbart_.
  Hälsningar
  Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :-). Garnet 7 bröder är min stora favorit

   Radera