onsdag 6 juli 2016

Set med mössa, vantar, sockor till nyfödd i garnet Soft Raggi från Järbo garn

Nu är jag klar med mitt söta babyset :-) med vantar, sockor och mössa i storlek nyfödd.
Jag har stickat i garnet Soft Raggi och ett nystan är på 100 gram och till setet gick det åt ca 65 gram. Jag har använt strumpstickor nummer 3 samt rundsticka 3,5 ( 40 cm ). Garnet Soft Raggi består av 65 % akryl, 30 % bambu, 5 % polyester elastan. Garnet är otroligt mjukt och har bomullskänsla samt de färdiga plaggen är töjbara.
Jag började med att sticka sockorna och jag använde Järbos mönster nummer 91369. Sockorna stickade jag i minsta storleken 56 och jag stickade hela sockorna med stickor nummer 3. Foten på den färdiga sockan är ca 8,5 cm.
Därefter stickade jag vantarna. Enligt mönstret på den minsta storleken 56 så skulle man lägga upp 24 maskor. Jag la istället upp 28 maskor och sen stickade jag enligt mönstret. Även här använde jag stickor nummer 3 till hela vantarna. Längden på den färdiga vanten är ca 8,5 cm.Sist stickade jag mössan och det är mitt eget mönster. Jag la upp 80 maskor på rundsticka 3,5. Jag stickade resår 2 aviga och 2 räta i 3 cm och därefter slätstickning. När mössan mätte 14 cm började jag att  minska. Minskningar har jag gjort så här:
sticka 8 maskor, 2 tillsammans upprepa hela varvet
sticka 7 maskor, 2 tillsammans upprepa hela varvet.
Fortsätt på detta sätt och minska med en maska innan du stickar de två maskorna tillsammans.
När det inte går att sticka med rundstickan längre byt till strumpstickor nummer 3.
När man har 12 maskor kvar sticka runt i ca 1,5-2 cm. Det är knoppen längst upp på mössan. Därefter sticka två maskor tillsammans tills 6 maskor. Dra garnet igenom dom sista 6 maskorna.
Mössan är ca 15 - 16 cm lång om man inte räknar med själva knoppen. Vidden på mössan är ca 30-32 cm när den inta är utsträckt. Sträcker man ut mössan så blir den ca 40 cm.


Här har jag kommit en bit på mössan. Underbart att sitta på bryggan och sticka :-.

 En rapport i garnets mönster är ett vitt fält med blommor samt tre ränder. Tror ni ser det bra här på bilden. Jag fick nysta av lite garn för att få mina vantar och sockor lika :-)


1 kommentar:

  1. Sååå fint!! Och perfekt att du skriver så detaljerat om hur du gjorde och färdiga mått! Jag gjorde en buff till mig själv i det garnet och det var supermjukt och mysigt att virka med. Maria

    SvaraRadera