söndag 5 oktober 2014

Test av garner från Garnverket

I fredags var jag in i min favorit garnaffär Garnverket i Stockholm. ( De har även näthandel). Jag skulle bara köpa ett par korta strumpstickor men som alltid kom det med mer saker i kassen :-). Två garnsorter som jag inte stickat i förut kom med. Jag tycker det är så kul att testa nya garner och jag gillar verkligen garner från det franska märket Plassard. Köpte också två "konstgjorda pälstofsar".
- Den här gången köpte jag ett rosa nystan av garnet Feu Follet. Nystanet väger 50 gram och är på ca 135 meter. Rekommenderade stickor 4-4,5. Garnet består av 97 % akryl och 3 % polyester. Garnet glittrar också men det syns tyvärr inte på bilden. Av det här garnet så tänkte jag göra en barnmössa och jag provar nog att sticka med stickor nummer 5 .
- Jag köpte också två nystan av garnet Trappeur och det nystanet väger 50 gram och är på ca 75 meter. Rekommenderade stickor nummer 6. Garnet består av 50 % akryl, 25 % ull samt 25 % alpacka. Eftersom jag inte hade någon kort rundsticka i nummer 6 så köpte jag även en sån.

Eftersom jag hade både rundsticka och garn i väska hem på tåget så kliade det i fingrarna och jag började med en mössa i garnet Trappeur :-). Den mössan ska vara till mej själv och jag tänker sy fast en konstgjord pälstofs på den. Garnet är jätte skönt att sticka i och det kommer att gå åt lite mer än ett nystan till en hängmössa :-).







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar