onsdag 7 augusti 2013

Liten väska för nybörjare

Den här lilla väskan är virkad med fasta maskor och är ett bra nybörjar projekt. Den färdiga väskan är 20 cm bred och 16 cm hög. Den är virkad av restgarner med virknål 4,5. Med olika garner och färger samt detaljer med knappar så är det bara fantasin som sätter hinder för hur väskan kan se ut :-).

Så här gör man: virka så många luftmaskor så att du får en lång luftmaskremsa som är 40 cm. Virka sedan fasta maskor fram och tillbaka tills hela arbetet mäter ca 22 cm. Du kommer då att ha en rektangel som är 40 cm bred och 22 cm hög. Jag började med att virka några varv med vinrött garn sedan oranget osv.
När arbetet är färdigt så lägger du den ena sidan över arbetet (se bild nedan). Jag har sparat ca 7-8 cm som ska vara locket. Sy sidsömmarna, vänd sedan väskan så att sömmarna kommer inåt väskan. På kanten av locket är det virkat en kant med fasta maskor. Själva knappöglan gör man av luftmaskor. Exempel: virka fasta maskor, gör 3 luftmaskor ( knappögla) hoppa över en liten bit i arbetet och gör sen fasta maskor igen osv. Markera vad knapparna ska sitta så att du får knappöglan på rätt ställe. Jag började med att sy fast knapparna innan jag gjorde knappöglorna.
Jag har också sytt i en dragkedja i öppningen till väskan. Det är inget måste :-). Vill man ha en större väska så gör man bara rektangeln större. LYCKA TILL


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar