fredag 9 augusti 2013

Bra tidningar med stick/virkmönster

Det finns en del tidningar med stick/virkmönster på marknaden men inte så många på svenska. Här är 3 stycken tidningar som jag kan rekommendera som är på svenska.

M by M - Made by me
En väldigt inspirerande tidning med många olika mönster för både herr, dam, barn och lite mönster för hemmet. I det sista numret så finns det 98 olika beskrivningar. Många av modellerna är mer avancerade och det finns få modeller för nybörjare. Men som sagt en väldigt inspirerande tidning. Tidningen kommer ut 2-3 gånger/år.
Kreativ stickning
Bra tidning med mest dammönster.  Det sista numret fanns det även med mönster för hemmet. Ibland så finns det också även herr/barn mönster. Modellerna finns från avancerad till lättare. I det sista numret så finns det mönster för 36 modeller. Tidningen kommer ut 6 gånger/år
Allt om Handarbete - Stickmagasin
Även denna tidning är bra. Blandat med mönster men mest dam. I det sista numret så finns det dam, barn samt mönster för hemmet. Modellerna finns från avancerad till lättare. I varje nummer finns beskrivning och bilder på någon grundläggande teknik om är väldigt illustrerande. I sista numret så finns det 23 modeller. Tidningen kommer ut 13 gånger/år.

Tidningar från 1946 och 1947
Jag har några gamla stickningar från 1946 och 1947 som jag fått efter min farmor som stickade mycket. I de här tidningarna så är det mycket mönster stickning och på väldigt små stickor. Ofta stickas modellerna på stickor 2 och 2,5. I en av tidningarna så finns det med stickat badmode samt stickade shorts. Känns som modet kommer igen :-). I en annan tidning så presenterar de en stickad klänning, att den vackra klänningen kom med flyg från Amerika. Tidningarna kostade 1,25 kronor. 
Tiderna förändras, idag kommer inga ny modeller med flyg utan genom cyberrymden :-).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar